BILDER 1.ETASJE

Her er noen bilder av "det store udefinerbare rommet"som etterhvert skal bli kjøkken og spisestue.

Bilde 1 viser startfasen. Her ser vi døra ut til gangen. Ubehandlet brystningspanel er tatt ned og Jon har begynt å rive tapet og sponplater på veggene. Fant en nydelig jugendtapet med grønne,gule blomster på hvit bakgrunn. På bildet er det fortsatt takessplater, men ikke lenge! Vi tok spent av en plate for å se hva som skjulte seg under......og over platene fant vi det originale taket fra 1918 med listverk og alt komplett! Hurra! Det var vel det beste vi kunne håpe på. Jon ble helt gira og rev ned i to hele dager :) Dette var gøy.


På god vei til å rive ned hele taket og få 3 meters takhøyde. Det var en skillevegg midt i rommet som ble satt opp på tidlig 80-tall tror jeg, men som bildet viser gikk den bare opp til takessplatene. Vips, så fikk vi en vegg mindre! Gulvet var intakt under heldigvis, det er nok også originalt. Det skal slipes og oljes, men det får bli samtidig med kjøkkenprosjektet neste år ;) Dette er skyvedøren mot verandastua.Jon i aksjon - taket er gravd frem fra glemselen. Må forresten tenke litt nytt rundt kjøkkenet nå som skilleveggen ble revet. Det byr på nye muligheter og utfordringer.


Og her er det kommet 6 mm rehabiliteringsgips på! Litt av en hersens jobb. Med denne takhøyden måtte det skjøtes i både høyde og bredde, og veggene er så utrolig langt fra å være i 90 grader og består av panel som går inn og ut som et skjev tanngard. Vi lot alt originalt listverk være, da det hadde blitt ødelagt om vi hadde forsøkt å fjerne det. Etterhvert skal det sparkles og tapetseres over med den flotte DG-tapeten. På bildet er også det utrolig fine hjørneskapet med 100 år gammelt krimskrams i.